Neem de tijd voor Hof van Twente.
Kom je kamperen?

Hof van Twente heeft veel te bieden. Een prachtig coulisselandschap, kenmerkende landgoederen, bruisende evenementen en karakteristieke dorpen en stadjes.

Delden: steeds meer waarderen bezoekers Delden als een van de meest charmante stadjes in Oost Nederland. De sfeervolle straatjes met leuke winkeltjes, galerieën en het oude marktplein met de monumentale waterpomp. Een groot deel van de stadskern dateert uit 1333, het jaar dat Delden stadsrechten kreeg. Veel sfeervolle gebouwen zijn vakkundig gerestaureerd. Overal in Delden is de band met Landgoed Twickel voelbaar. Breng vooral een bezoek aan de streekmarkt!

Diepenheim: Met bijna 2700 inwoners is Diepenheim het kleinste stadje in Hof van Twente. In Diepenheim, liefkozend ook wel 'het stedeke' genoemd, zijn kunst en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als centrum van beeldende kunst is Diepenheim een internationaal begrip. U vindt hier een groot aantal galerieën, musea, ateliers en podia bij elkaar.

Goor: Een grapje over de stadsnaam Goor, is al vaak bedacht maar tovert nog altijd een glimlach op vele gezichten. En juist dat blije, past goed bij Goor. Dit stadje barst van de activiteiten die te maken hebben met muziek en vrolijkheid. Aan de gezellige winkelstraat door Goor is het fijn vertoeven op terrassen en bij eetgelegenheden. Met een beetje geluk treft u daar live muziek.

Bentelo: klein maar veelzijdig. Een kerkdorpje met 1500 inwoners heeft voor iedereen wat. Zo vindt u in Bentelo vogels en vissen in allerlei soorten en maten bij het Andere Leven aan de Hagmolenweg . In de aangrenzende 'Heerlijke Huiskamer, is het goed eten. Wijn proeft u bij Nederlands grootste wijnmakerij en wijngaard Hof van Twente. Vers vlees uit eigen stal proeft u bij vleesboerderij Kleinsman. Kinderen vermaken zich uitstekend (binnen en buiten) in kinderboerderij 't Hofke.

Hengevelde: Ondernemend en groen. Het dorpje staat vooral bekend om de jaarlijkse zomerfeesten. Beeldbepalend is de kerk in het hart van het dorp met daarom heen een goede bakker, slager en supermarkt maar ook een huislijk hotel, goede bistro en eetsalon.

Markelo: Een van de oudste dorpen in Twente. Het landschap wordt gekenmerkt door opvallend glooiende essen. Deze vijf heuvels lenen zich uitstekend voor mooie wandel-, fiets- en ruiterroutes. Markelo heeft een gezellig dorpshart met in het midden een romaanse kerk. De molen van Buursink is gerestaureerd en een lust voor het oog. Dat geldt ook voor de markt, met veel groente een vlees, vers van de boerderij.

Tip van een bezoeker:
Bert Teunissen - Kampeerder

In het centrum van Markelo staat een hele oude boerderij: Museum Eungs Schöppe. Dat moet je gezien hebben!

Zomerdeal: 3 weken kamperen in de bouwvak vakantie: € 515,-

Dat is inclusief water en electriciteit voor vijf personen!

Geniet van natuur, rust en de mooie omgeving.

Wanneer je de grote televisietoren ziet, dan weet je: ik ben in de buurt van Markelo. Maar je kunt Markelo ook horen. Het mekkeren van de plaatselijke schaapskudde ontgaat je niet als je het natuurgebied induikt. De omgeving biedt een rijkdom aan natuur, cultuur en historie, gezellige plaatsjes, culinair genieten, kunst, evenementen en tal van sportieve recreatiemogelijkheden.