Markelo... het dorp van de vijf heuvelen.

Een van de oudste dorpen van Twente, met opvallend glooiende essen en vijf heuvels.

Het dorp tussen de vijf heuvels leent zich uitstekend voor mooie wandel-, fiets-en ruiterroutes. Het landschap wordt gekenmerkt door opvallend glooiende essen. Absoluut de moeite waard is wandelroute 'Twentse Wallen Markelo' de mooiste wandelroute van 2018. Voor moutainbikers is Markelo een echt walhalla en houdt u van kunst, volg dan de Bankenroute Markelo of de kunstroute Markelo eens.

Bezienswaardigheden zijn de Martinuskerk, de Molen van Buursink www.molenvanbuursink.nl (een wind-, koren- en pelmolen), Museumboerderij Eungs Schöppe www.eungsschoppe.nl en natuurlijk de Schaapskudde op de Borkeld. 

Er zijn veel jaarlijks terugkerende evenementen, zoals de openluchtvoorstellingen in de Kösterskoele www.kosterskoele.nl, Maarkelse Lente en de midwinterwandeling.

Weekmarkt Markelo

Elke donderdag van 8:30 - 12:30 uur is er in Markelo een warenmarkt op het Kerkplein. Een gezellige kleine warenmarkt waar u de meest uiteenlopende dingen kunt kopen zoals groente, fruit, kleding, kaas, vis, brood, etc.

Boekenmarkt Markelo

Iedere eerste donderdag van de maand en in de zomervakantie elke donderdagochtend van 09:30 - 12:00 uur is er in de Martinushof (Martinuskerk op het Kerkplein) een boekenmarkt.

Zwembad De Vijf Heuvels, binnen- en buitenbad in Markelo

Zwembad De Vijf Heuvels beschikt over zowel een binnen- als een buitenbad midden in de natuur aan de rand van Markelo.

Binnen :

In het sport- of wedstrijdbad van 25 x 15,6 meter kan heerlijk banen of recreatief gezwommen worden, evenals in het activiteitenbad van 25 x 10 meter met warmer water. Beide baden beschikken over een beweegbare bodem zodat diverse dieptes ingesteld kunnen worden voor o.a. doelgroepactiviteiten. De baden worden van elkaar gescheiden door een schitterend peuterbad met een speelelement. Bovendien is er een gezellige horeca waar men terecht kan voor het inwendige van de mens.

Buiten :

Het buitenterrein bestaat uit ruime perrons voorzien van banken en picknicktafels, ligbedden en zitjes met tafels, stoelen en parasols. Bij het speelbad is een grote familieglijbaan en er tegenover staat een glijbaantje voor de kleine kinderen. Op de zonneweide is een sportzone ingericht met een voetbalveld, een beachvolleybalveld, een tafeltennistafel en een soccerveld. Een groot klim- en glijtoestel, schommels, evenwichtsbalk en draaitol staan in de speelzone opgesteld; compleet door een interactief speeltoestel Memo. Ook buiten kan men voor de lekkere trek terecht bij de kiosk met een groot terras.

Adres : Potdijk 5, 7475 SL Markelo - Telefoon : 0547-361794

Voor openingstijden, prijzen en overige informatie verwijzen wij naar de website : www.zwembaddevijfheuvels.nl

VVV Informatiepunt Markelo

De vrijwilligers van Infocentrum Markelo heten u van harte welkom in de gemeente Hof van Twente en in het bijzonder in Markelo. Het infocentrum is het hele jaar geopend en heeft seizoens-gerelateerde openingstijden.

In het infocentrum vindt u onder meer het VVV informatiepunt voor toeristische informatie, wandel-, fiets-, mtb-, ruiter-, en autoroutes, plattegronden, souvenirs en diverse VVV cadeaukaarten. Ook treft u brochures en folders over bezienswaardigheden, musea, attracties, restaurant/cafés en overnachtingsmogelijkheden.

Stichting Maarkels Landschap heeft eveneens een plek in het infocentrum. In brochures en boekjes vindt u informatie over behoud en versterking van streekeigen bebouwing en landschap in Markelo.

Verder kunt u tijdens de openingsuren van het Infocentrum het naastgelegen museum bezoeken. In Museum Eungs Schöppe is o.a één van de grootste tentoongestelde klederdrachtcollecties van Oost-Nederland te zien.

In het infocentrum is ook IJssalon ‘De Noaber’ gevestigd. Op het zonnige terras kunt u in het zomerseizoen genieten van ambachtelijk schepijs, een kopje koffie of thee.

Niet alleen binnen, maar ook buiten op het plein voor het infocentrum vindt u informatie over de fiets- en wandelknooppunten routes Twente. Een oplaadpunt voor uw elektrische fiets mag natuurlijk niet ontbreken. U vindt het naast de brievenbus.

Adres: Goorseweg 1, 7475 BB Markelo - Telefoon: 0547-760015

Wat is er te doen in de Hof van Twente ?

Neem een kijkje in de agenda : www.visithofvantwente.nl/agenda/