Landgoed Warmelo. Een Middeleeuws Kasteel.

Middeleeuws Kasteel in Diepenheim met opengestelde tuinen. In het verleden heeft Prinses Armgard, de moeder van Prins Bernhard, hier gewoond.

Landgoed Warmelo is gelegen in Diepenheim, gemeente Hof van Twente. Het Warmelo dateert van 1339. In 1952 is het huis aangekocht door Prins Bernhard. Zijn moeder, Prinses Armgard heeft tot haar dood in 1971, het huis bewoond. In 1976 is het landgoed verkocht aan de familie Avenarius. Die het landgoed in gebruik heeft en het huis bewoond.

Het kasteel wordt omgeven door een park, met een totale oppervlakte van 7 hectare. Via een gemarkeerde wandelroute maakt u kennis met vier eeuwen tuin-architectuur: 16e en 17e eeuwse franse stijltuin met onder anderen een rococovijver, beelden, een rozentuin en een vogeltuin; een in de 18e eeuw in engelse stijl aangelegd pinetum, een berkenlaan, een sterrebos en vijverpartijen. Het Warmelo bezit een grote collectie azalea's, grote rododendrons, exotische planten en vele kuipplanten. In het koetshuis bevindt zich een theeschenkerij.

De ingang en de parkeerplaats van het landgoed vindt u aan de Borculoseweg in Diepenheim.

Op deze historische buitenplaats kunt u gebruik maken van de diverse faciliteiten die het landgoed biedt. - Stijlvol trouwen - Vervoer per historisch rijtuig - Feestelijke receptie - Vergaderen in historische omgeving - Intieme concerten - High Tea - Cursussen en voordrachten

Helaas zijn honden niet toegestaan.

Adres
Stedeke 11, 7478RV Diepenheim