Tubantia: Hoe een oude camping plots een modern landgoed werd
Publicatiedatum:
21/11/2019

Marco Jansen, zijn vrouw Sheila en Robert-Jan Kortenoever (vanaf links) willen voorzieningen 'op niveau brengen' en Landgoed Kattenbergse Hoeve een 'frisse uitstraling' geven. ©Emiel Muijderman

MARKELO - Nieuwe eigenaren, nieuwe koers en dus ook een nieuwe naam. Camping de Kattenberg in Markelo heet sinds april dit jaar Landgoed Kattenbergse Hoeve. Voor gasten die kwaliteit, ruimte, rust en natuur zoeken. In het kader van de Week van de Ondernemer halen gemeente en Hofmarketing bedrijven voor het voetlicht. Vandaag: Landgoed Kattenbergse Hoeve.

Harry Gerritsma (Tubantia)

De receptie is verbouwd, het zwembad kreeg een upgrade, het toiletgebouw is aangepakt en er zijn nieuwe chalets geplaatst. Ook werden honderden kubieke meters groen afgevoerd, omdat 'alles was dichtgegroeid'. "We zijn op nu op de helft van wat er moet worden gedaan. We hebben nog tal van plannen en ideeën die zijn pas rijp voor publicatie als we zeker weten dat ze door gaan. We beginnen binnenkort aan de infrastructuur", zegt Marco Jansen.

Hij, zijn vrouw Sheila en Werner Haafkes van de gelijknamige aannemer in Goor kochten in maart dit jaar camping de Kattenberg van Herman en Alies Beld en Alie Poortman-Beld. Zij hadden geen opvolgers en wilden het na tientallen jaren rustiger aan doen.

Reuring en gezelligheid


Marco en Sheila Jansen runnen ook camping Bergzicht, aan de voet van de Herikerberg. Die richt zich op gasten die reuring en gezelligheid willen, Landgoed Kattenbergse Hoeve moet het hebben van bezoek dat gaat voor kwaliteit, ruimte, rust en natuur. Verschillende bedrijven, diverse doelgroepen.

Robert-Jan Kortenoever, eerder werkzaam op het Markelose vakantiepark Hessenheem, is aangetrokken als bedrijfsleider. Het is de bedoeling dat Jansens zoon de camping van 10 hectare, met 110 plekken voor chalets, zomerhuisjes en stacaravans en veertig toeristische kampeerplekken, op termijn overneemt.

"We zaten vol. De nieuwe profilering wierp meteen vruchten af"

Op niveau brengen


De nieuwe eigenaren wisten dat er geïnvesteerd moest worden om de voorzieningen 'op niveau te brengen' en Landgoed Kattenbergse Hoeve een 'frisse uitstraling' te geven. Want, als je geen opvolger hebt, zoals de familie Beld, stop je er ook geen geld (meer) in. Voor de werkzaamheden schakelden ze zoveel mogelijk lokale ondernemers in. Tijdens de renovatie bleef de camping afgelopen zomermaanden open. Een goede zet. "We zaten vol. De nieuwe profilering wierp meteen vruchten af", vertelt Marco Jansen.

Ze hebben ook besloten dat het horecagedeelte met ingang van deze maand elke zondag is geopend voor wandelaars en mensen uit de buurt.

Tips van bezoekers:
Linda Haafkes

De natuur rondom Landgoed Kattenbergse Hoeve is echt prachtig !