Compleet ingerichte Rent-a-Tent met privé sanitair !
Publicatiedatum:
21/5/2020

"Onze luxe Grand Lodgetent II beschikt over eigen sanitaire voorzieningen, die aan alle eisen voldoen op het gebied van comfort en hygiëne. Deze lodgetent is uitgerust met een comfortabele badkamer met douche, wastafel en een toilet, ideaal voor gezinnen!"

Artikel in Dagblad Tubantia, 26 mei 2020

Luxe kamperen in Markelo, zoals je thuis gewend bent

MARKELO - Kamperen in een luxe tent met badkamer en toilet. Hiermee bestormt Rent-a-Tent uit Markelo de toeristische markt. „Dit is kamperen zoals mensen thuis gewend zijn.”

Harry Gerritsma 26-05-20, 21:31

De luxe zogeheten Grand Lodgetent II is dit seizoen voor het eerst te huur op camping Landgoed Kattenbergse Hoeve in Markelo en op camping De Pekelinge in Oostkapelle, Zeeland. De tent biedt plaats aan twee volwassenen en vier kinderen, telt drie slaapkamers, een keuken met compleet inventaris en als klap op de vuurpijl een badkamer met douche, wastafel en toilet.

Gasten willen betalen voor comfort

Commercieel manager Marieke de Boer van de internationale tentenverhuurder uit Markelo meldt dat de Grand Lodgetent II beduidend duurder is dan een ‘normale’ bungalowtent zonder douche- en sanitaire voorzieningen. Maar, ze is er van overtuigd dat het concept aanslaat. „De prijs is fors, maar wij merken dat er een groep mensen is die comfort zoekt en ook bereid is daarvoor te betalen. Gasten willen niveau en in de Grand Lodgetent II kunnen ze kamperen in omstandigheden, zoals ze thuis gewend zijn”, zegt de Boer.

Twee volwassenen en twee kinderen uit Amersfoort maakten vorige week als eerste gebruik van de luxe tent op Landgoed Kattenbergse Hoeve. Volgens de bedrijfsleider van de camping waren ze razend enthousiast. De Grand Lodgetent II is volgens hem een goede aanvulling voor de camping van twaalf hectare in het Markelose buitengebied met 120 stacaravans, enkele zomerhuisjes en 40 toeristische plaatsen.

Coronavirus

De tent biedt ook soelaas in de huidige coronatijd, want tot 1 juli blijven sanitaire voorzieningen op campings gesloten en kan er alleen worden gekampeerd als gasten zelf over zulke voorzieningen beschikken. Op 1 juli gaan de openbare gebouwen met sanitaire voorzieningen in principe weer open.

Grote jongen

De prijs is fors, maar we merken dat er een groep is die comfort zoekt en bereid is daarvoor te betalen

Rent-a-Tent is in Nederland een ‘grote jongen’ in de verhuur van (bungalow)tenten aan toeristen. De onderneming verhuurt tenten op 90 campings in tien Europese landen. Hoeveel tenten het precies zijn, wordt vanwege de concurrentie niet meegedeeld. Commercieel manager Marieke de Boer zegt dat het om meer dan 1000 gaat.

De campings hebben Nederlandse beheerders die gasten met raad en daad bijstaan. Ze zijn ook op de hoogte van de coronamaatregelen in de diverse landen.

Rent-a-Tent houdt de ontwikkelingen van het virus in Europa nauwlettend in de gaten. De Boer: „Alles staat en valt met het openen van de grenzen. Voor landen als Duitsland en Slovenië ziet het er goed uit. Vier van de acht campings in Duitsland, waar onze tenten staan, zijn weer open. Vanaf 3 juni zijn toeristen in Italië weer welkom en hoogstwaarschijnlijk vanaf eind juni in Frankrijk. Het is nog afwachten wat Spanje gaat doen.”

Overname

Camping Landgoed Kattenbergse Hoeve werd in april 2019 overgenomen door Marco en Sheila Jansen van gezinscamping Bergzicht, eveneens in Markelo. De omgeving van de camping met het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, het Twents Reggedal en De Borkeld leent zich, zegt De Boer, ‘perfect’ voor wandel- en fietstochten. Bovendien zijn in de buurt kastelen te bezichtigen.Tips van bezoekers:
Linda Haafkes

De natuur rondom Landgoed Kattenbergse Hoeve is echt prachtig !