35 luxe vakantiebungalows bij Kattenbergse Hoeve aan de rand van Markelo
Publicatiedatum:
3/11/2020

MARKELO - Veel toeristen gaan niet meer voor het goedkoopste verblijf of overnachting, maar voor luxe en comfort. Ondernemers in Hof van Twente spelen daar met luxe vakantiebungalows op in.

Door: Harry Gerritsma (Tubantia)

Mooi Twente Lodges’, zo heet het initiatief in de gemeente Hof van Twente voor 35 ‘unieke en luxe vakantiehuizen’ bij het Landgoed Kattenbergse Hoeve aan de Hogedijk in Markelo.

Aannemer uit Goor bouwt de bungalows
‘Mooi Twente Lodges’ wordt in opdracht van het landgoed ontwikkeld, en gebouwd door aannemer Haafkes in Goor. Haafkes is  mede-eigenaar van het terrein waar eerder camping Kattenberg was gevestigd. Haafkes nam die camping in april vorig jaar over samen met Marco en Sheila Jansen van camping Bergzicht, eveneens in - het buitengebied van - Markelo.

Prijs: 220.000 tot 250.000 euro
De vakantiehuizen kosten tussen de 220.000 en 250.000 euro en krijgen een woonoppervlak van 70 vierkante meter, met aanvullend 30 vierkante meter aangelegd terras. Er komen twee slaapkamers en twee badkamers, waarvan één is voorzien van een sauna, in. De percelen eigen grond hebben een oppervlak van gemiddeld 390 vierkante meter.

Naast de entree komt het ontvangstgebouw met een receptie, kantoor en vergaderruimte. In de kelder staan wasmachines. Ook is voorzien in een overdekte fietsenstalling met stopcontacten voor e-bikes. Elke lodge krijgt een eigen parkeerplaats.

Gebruik faciliteiten naastgelegen camping
Gasten van ‘Mooi Twente Lodges’ mogen gebruik maken van het buitenzwembad, speelplaats en het restaurant en bar van het naastgelegen camping Landgoed Kattenbergse Hoeve. Via een binnenpoort zijn deze faciliteiten bereikbaar.

Het hele traject, van oriëntatie tot oplevering van de woning, wordt begeleid door Mynexthome, een organisatie die vrijetijdconcepten ontwikkelt en verkoopt. Mynexthome heeft daarmee ruim vijftien jaar ervaring in diverse landen.

Geen permanente bewoning
De luxe vakantiebungalows hebben een recreatieve bestemming en zijn dus niet bedoeld om er permanent in te wonen. Voor de verhuur en het beheer sluit elke koper een individuele overeenkomst af met een bv onder management van Landgoed Kattenbergse Hoeve. Zij zorgen voor verhuur, park, receptie en algemene faciliteiten.

Investeren in een bungalow is volgens de verkoopbrochure ‘interessant voor de particuliere belegger die ook graag op vakantie gaat’. Van de zestien lodges in de eerste fase zijn er nog vijf beschikbaar, zegt Nicolette Bosveld van Mynexthome. In januari wordt bij het Landgoed Kattenbergse Hoeve een modelbungalow geplaatst.

Geen massatoerisme
In de verkoopbrochure worden de toeristische mogelijkheden van Twente, de gemeente Hof van Twente en Markelo uitvoerig beschreven. De regio wordt een voorbeeld genoemd van een ‘heerlijk stukje Nederland om vakantie te vieren’. ‘Je vindt hier geen massatoerisme maar wel alles wat je zoekt voor een weekend of een weekje er lekker tussenuit.’

Niet de enige
‘Mooi Twente Lodges’ is niet de enige met luxe vakantiebungalows. Zo ontwikkelt de Stichting Twickel een kleinschalige bungalowpark met 40 vakantiehuizen en een bed & breakfast in het duurdere segment op de voormalige camping Westerholt in Ambt Delden.

Vrijetijdseconomie scoort boven verwachting
De vrijetijdseconomie in Hof van Twente draait als een tierelier. Eind vorig jaar werd bekend dat het aantal overnachtingen de doelstelling al ver overtreft. Het enkele jaren terug bepaalde streven was om in 2030 op jaarbasis 360.000 overnachtingen te halen. Dat waren er eind vorig jaar al 382.561.

Tips van bezoekers:
Linda Haafkes

De natuur rondom Landgoed Kattenbergse Hoeve is echt prachtig !